psiholog brasov » Noutati

Cabinet Psiholog Danut NEGRU
0755.110.871 sau 0728.110.871

Primul cabinet privat infiintat in orasul Brasov, acum cu peste 10 ani de functionare si 800 de cazuri rezolvate.

Pentru programari :
0755.110.871 sau 0728.110.871
sau click aici pentru programare online

Noutati

Publicatii

 • abilitatile-istericului

  Aptitudinile omului isteric

  Aptitudinile omului isteric

  Personalitatea cu tendinte isterice zugravita la inceput si care in felul acesta este sensibilizata la temele si aspectele de viata (stramtoare/presiune, violenta, singuratate) legate de isterie precum si la tema de fond, aceea de a-nu-fi/fost-vazut, intruneste anumite aptitudini iesite din comun, aptitudini care constituie o valoare atat pentru individ cat si pentru comunitate. Datorita faptului ca tabloul isteriei este perceput aproape de toata lumea doar ca un stigmat si este taxat in public prin a-nu-fi-luat-in-serios, vom incerca sa prezentam aici in incheiere cate ceva despre finetea, subtilitatea si aptitudinile specifice ale acestor oameni. – Se intelege desigur, ca odata cu agravarea tulburarii aceste aptitudini vor fi distorsionate sau blocate, ele ne mai putand fi exercitate cu folos si cu sens.

  1. Aptitudinile omului isteric

   Aptitudinile omului isteric

   a) Efectul pe care il produce istericul: amabil, dragut, sarmant, vioi, are stralucire, dragalasenie, poate fi seducator. Atunci cand intra in rezonanta el poate avea un efect absolut inviorator si de improspatare prin felul sau sclipitor si spumos de a fi, prin multilateralitatea sa, bogatia sa de idei si schimbarile sale surprinzatoare. In forma extrema el poate fi resimtit ca taindu-ti respiratia si ametitor, spiritual, amuzant si inventiv.

  1. b) Relatiile: este bucuros de contacte, apropiat, stie sa se vanda bine, stie sa se prezinte, te motiveaza, te incurajeaza, e pozitiv. Se da drept „usor de multumit”, asa cum dese ori ei insisi o spun (= fara complicatii, nu face probleme). Deseori o buna comportare cu copiii mici.

   

  1. c) Comportament: flexibil, abil, descurcaret, dibaci, stie de toate, saritor, prevenitor iar prin aceasta dispus sa ajute (expresie tipica: „las’ ca fac eu”, „nici o problema”). Un punct forte sunt elanul, impetuozitatea si tenacitatea, finalitatea si perseverenta (ceea ce basculand in negativ devine penetranta). Este universal, ceea ce inseamna ca le stie pe toate mai bine: se pricepe la toate si isi da cu parerea despre orice (dar prin aceasta diletant; fiind pretutindeni casa – nu este nicaieri cu adevarat). Este un bun incepator, deschizator de drumuri (aici este cuprinsa infantilitatea, rapiditatea si usurinta de a incepe ceva). Poate avea idei bune, poate impulsiona si declansa initiative – dar mai apoi munca concreta trebuie sa o faca altii.

  De aici pericolul haosului: atunci cand incepe prea multe lucruri concomitent sau cand nimeni nu face treaba in locul sau. Nepasator in relatie, el se poate desparti usor. Domina o usuratate, un a fi deschis.

  1. d) Simt pentru creatie, pentru estetic, simt pentru forma (= cea exterioara). Datorita acestei capacitati creatoare, oamenii cu trasaturi isterice pot foarte bine sa-i organizeze si sa-i conduca pe ceilalti (cel mai putin pe ei insisi). Sunt capabili de o privire de ansamblu, sesizeaza esenta. Ceea ce-i ajuta in organizare este intelegerea rapida, orientarea imediata spre scop fara mari framantari interioare, un fler (simt) extrem de ascutit si o mare incredere in propriile capacitati. Ei observa foarte devreme „cum bate vantul” – fapt important in anumite profesii (creator de moda!). Simtirea este insa orientata doar spre exterior ca si cum „cota parte de simtire” interioara ar fi pliata tot spre in afara, iar prin aceasta simtirea s-ar dubla. El stie si are mai repede informatii despre celalalt (si despre terapeut!) decat despre sine.

  Simtul estetic este deseori foarte pronuntat dar mai mult pentru forma decat pentru continut. Ei stiu de exemplu sa impacheteze minunat, sa se imbrace, sa aranjeze locuinta: totul e sic (= cuvant tipic) si elegant.

  Aceasta latura isterica este latura vointei demiurgice modelatoare a omului, latura sa inovatoare, creativa, abila.

               Profesiile potrivite sunt cele publice: actor, politician, manager, pozitii de conducere, coach, trainer de management; alte activitati de creatie (nu obligatoriu artistice): industria modei, in manej la circ, decoratiuni, arhitectura.

  Exista o inclinatie spre idealism: ei ar imbunatati cu placere lumea, sprijina dezvoltarea, ca si prelati imbratiseaza cu placere misionariatul.

  Profesii care nu se potrivesc: a efectua in mod constant si in detaliu un lucru fara ca acesta sa produca un ecou deosebit in public: bibliotecar, functionar, matematician, statistician, angajat, agricultor…

  Atunci cand ne intrebam: ce ne-ar place noua sa avem din toate aceste aptitudini, vom descoperi, precum cu ajutorul unui detector, „vinele de apa ascunse”. Atunci cand ne spunem de ex.: da, mi-ar place mai multa abilitate si rapiditate – atunci asta ar putea insemna ca avem pe acest palier predispozitii si aptitudini ce nu au fost dezvoltate. – Deoarece in cazul in care ne-am dezvoltat complet pe un anume sector avem mai degraba sentimentul: „nu, rapiditatea mea este cea corecta, masura flexibilitatii este potrivita pentru mine. Mai mult din acestea ar aduce cu sine doar mai multe parti intunecate.”

  In felul acesta isteria se vadeste a fi o mare capacitate a omului de a tine cu multa dibacie la distanta de sine durerea de neinvins, pentru ca gingasul si sensibilul pol interior al persoanei sa nu mai fie ranit in continuare. Aici sunt puse in joc aptitudini, pline de viata si spirit, care in ultima instanta reprezinta o mare forta in structurarea, modelarea vietii. Este o latura eliberatoare a faptului de a fi om, care incearca sa depaseasca celalalt pol al durerii si al ranirii din viata. Daca aceasta necesitate va fi inteleasa ca un mesaj si va fi intampinata cu aceasta intelegere ramanand centrati in noi insine, atunci se poate ajunge la eliberarea autentica.

   

 • Clubul S.M.A.R.T la a III -a editie

  Alaturi de melcul S.M.A.R.T copiii, dar si parintii care au ales sa-i aduca la cursul de dezvoltare personala S.M.A.R.T., au construit experiente de viata minunate si au descoperit curcubee de emotii si au legat prietenii frumoase.

  Ne-am bucurat de fiecare progres pe care copiii le-au facut in grup si ne-am mandrit de faptul ca au dus in viata si in familiile lor tot ce au invatat la Clubul S.M.A.R.T.

  Si pentru ca am adus bucurie, am presarat ingrediente precum curaj, iubire, acceptare, frumusete si radare in sufletele copiilor, dorim sa continuam „reteta” si sa presaram si alte ingrediente magice in a III-a editie S.M.A.R.T

  Iar pentru cei ce inca nu stiu ce inseamna de fapt S.M.A.R.T si ce beneficii poate avea participarea copilului la un cursul de dezvoltare personala, rezumama astfel:

  S.M.A.R.T. este un curs de dezvoltare personala pentru copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani.
  S.M.A.R.T inseamna:
  S – Socializare
  M – Motivaţie
  A – Aptitudini
  R – Raţiune
  T – Trăire

  Mai exact, in cadrul a 10 module de 1h30min, copiii indrumati de psiholog, prin intermediul tehnicilor si metodele specifice lucrului în grup, vor invata sa socialize mai bine, sa isi dezvolte motivatia, sa-si descopere aptitudinile sau talentele, sa-si stimuleze cognitia si inteligenta emotionala.
  Consideram ca aceste 5 elemente sunt importante pentru o dezvoltare armonioasa si sanatoasa a copilului. Astfel il incurajam pe copil sa descopere, sa construiasca, sa transforme lumea pe masura potentialului si sufletului lui.
  Ocupandu-ne de dezvoltarea personala a fiecarui copil, contribuim astfel la a crea un adult sanatos si independent, capabil sa construiasa un viitor frumos.

  S.M.A.R.T se adreseasa tuturor copiilor. Este util si în situatii în care se observa dificultati de adaptare, dificultati de socializare, in cazul comportamentului agresiv, impulsiv si atunci când e nevoie de stimulare cognitiva sau a unui proces psihic (ex. dificultati de concentare a atentiei, dificultati în procesul memoriei etc.)

  Cum ii ajuta pe copii dezvoltarea personala S. M. A. R. T. ?
  S. M. A. R. T se bazeaza pe modalitati de stimulare a capacitatilor cognitive, emotionale si sociale a fiecărui copil în parte. Structura individualizata realizata pentru fiecare copil si aplicata în cadrul grupului, în funcţie de nevoile şi cerinţele părinţilor şi ale copiilor, determină o creştere a încrederii in fortele proprii, dobandirea unor abilitati specifice inteligentei emotionale si necesare in procesul de comunicare si socializare. Astfel, copiii vor deveni mai independenti, mult mai activi din punct de vedere cognitiv si emoţional si vor stii sa respecte regulile de comportament in cadrul societatii.
  In cadrul Clubului S.M.A.R.T. copiii invata sa ia decizii, sa rezolve probleme, sa gestioneze resurse limitate sau comune, isi dezvolta gândirea critica si creativa, comunicarea verbala, cooperarea, munca in echipa. In acelasi timp, copiii isi imbunatatesc capacitatea de concentrare, rabdarea, perseverenta, autodisciplina si invata totodata sa se respecte intre ei.

  Obiectivele urmarite la cursul de dezvoltare personala S.M.A.R.T.

  – Diminuarea comportamentelor problematice;
  – Dezvoltarea si antrenarea proceselor proceselor cognitive;
  – Dezvoltarea capacitatii empatice;
  – Facilitatea exprimarii emotionale;
  – Dezvoltarea motivatiei si automotivatiei;
  – Cresterea stimei de sine;
  – Dezvoltarea cooperarii si a tolerantei;
  – Dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup;
  – Îmbunătăţirea si optimizarea adaptării la un mediu nou.

  Durata: 10 module; Modulul – 1h 30 min

  Grup: minim 4 – 6 copii

  Orarul cursurilor: o dată pe săptămână, vineri sau sâmbătă; pe o perioada de 10 săptămâni

  Preţurile sunt per cursant per modul
  : 60 RON

  Inainte de primul modul se va realiza o evaluare complexa individuala a copilului si se va purta o discutie cu parintele vizand asteptarile sale cu privire la curs si la aspectele problematice sau pozitive rezultate din evaluare. Costul evaluarii psihologice este de 100 RON

  Pentru detalii şi înscrieri: CLINICA 3PSY – Calea Bucuresti nr. 35, sc. B, et. P, ap.1, Interfon 05

  Psiholog clinican autonom si psihoterapeut: Cătălina ŞERBAN – 0723/247446

  email:catalina.mihaela.serban@gmail.com
  Ne gasiti si aici:
  http://www.facebook.com/groups/369160649889340/
  https://www.facebook.com/events/1591965274366659/
  http://www.facebook.com/pages/Clinica-3PSY/218654944819689/

  Va invitam sa „savurati” o parte din momentele si activitatile noastre S.M.A.R.T:

  Citeste mai mult

 • Bun venit în lumea celor mici! În lumea celor în care putem să ne ,,prefacem” că suntem astronauţi şi că mătura este o navă spaţială.

  Aici este locul în care praful de stele există şi este fermecat. Aici e lumea mea! Printre culori, desene şi poveşti vindecătoare. Pentru că încă mai cred în poveşti şi-n vise şi copilărie. Poate că acesta este unul din motivele pentru care am ales să lucrez cu copiii.

  De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, ei m-au ales pe mine! Şi mai cred că este minunat ceea ce fac pentru că alături de ei reuşesc să ,,fur” copilăriei zâmbetele şi bucura jocului.

   

  Dincolo de culori şi poveşti se ascund câteva ore de muncă şi pregătire şi aceasta pentru o singură întâlnire cu un copil. Dar sunt răscumpărate înzecit pentru că de fiecare dată câştig o lecţie de viaţă, de spontaneitate, de iubire şi de perseverenţă.

   

  În lume aceasta nu ai voie să fii serios. Fiecare joc are regulile şi legea lui. Vai şi amar de cel care încearcă să trişeze. Treburile de adulţi le împachetăm în culori şi desene, iar problemele le transformăm în fluturi. Aşa ştim mereu că vor zbura departe. Măsurăm timpul în zâmbete şi fiecare obiect se preface într-o poveste doar clipind din ochi.

  Aceasta este o lume pe care puţini o înţeleg, mulţi nici nu se străduiesc s-o facă. Ca să intri în ea vei avea de dat un examen greu. Un examen de autenticitate şi emoţie. Trebuie să ştii să visezi mereu la mai bine.

  Uneori adulţii clatină acest univers enigmatic cu pesimismul şi lipsa lor de empatie şi de răbdare. Iar atunci micuţii noştri galactici blochează orice cale de acces.

  Ca să pot pătrunde în universul lor, adesea blocat, singurele mele instrumente magice sunt emoţiile, creioanele, poveştile şi creativitatea. Şi uite aşa, cu puţină răbdare, micii mei prieteni mă lasă întotdeauna să descifrez codul de acces şi să descopăr cele mai frumoase lumi. Restul este magia dintre noi!

   

  Este o adevărată provocare să lucrezi cu ei. Trebuie să fii mereu creativ, natural, să ştii să iei jocul în serios, dar nu prea serios, să ştii să te prefaci, dar să rămâi tot tu. Cine a spus că e uşor să fii copil?

   

  Dar tu, adultule, când a fost ultima dată când ţi-ai dat voie să fii copil cu micuţul tău?

 • Am să vă provoc la un exerciţiu: urmăriţi activitatea şi expresia corporală a copilului care desenează. Ce vedeţi? Copilul acela se implică în activitatea grafică cu mintea sa, cu sufletul său, dar si cu trupul său.
  Spre deosebire de adult, copilul investeşte in desen, în fiecare personaj
  şi element desenat, întreaga sa identitate şi personalitate in plină
  formare. Acesta se reflectă în fiecare desen. La fel se întâmplă şi cu modul lui
  de a simţi şi de a relaţiona.

  Copiii maltrataţii sau abuzaţi sunt învăţaţi în cadrul unor tehnici de
  terapie să îşi redescopere relaţiile cu mediul extern prin desen. Astfel aceştia
  sunt pregătiţi să se reintegreze în mediu, pornind de la modalitatea în care ei
  s-au raportat la desenele lor şi dobândind siguranţa că îl pot
  controla.

  Derivând astfel puţin de la subiect, dar fără să părăsim domeniul, Walt
  Disney a creat o tehnică care astăzi îi poartă numele şi care a ajuns să fie
  preluată de unele şcoli terapeutice. Aceasta implică tocmai capacitatea
  noastră de a controla imaginea, implicit mediu şi evenimentele negative şi
  pozitive. Ea constă în faptul că îţi poţi aduce în plan mental un eveniment
  neplăcut din viaţa ta şi îl poţi redecora.  Iţi poţi face imaginea din plan mental
  mai mică până dispare de tot, poţi să-i schimbi fundalul sau să adaugi mai multe
  flori, spre exemplu. Practic ai control asupra amintirilor şi poţi juca rolul de pictor sau decorator, fiind astfel stâpân pe situaţie şi pe amintirile tale. Realizând acest lucru în plan mintal vei observa cum şi emoţiile legare de amintire se modifica, dispărând sau diminuându-şi din intensitate.

  Este important să stimulăm copilul să comunice chiar şi prin desen şi să
  fim atenţi la ceea ce exprimă el prin desen pentru a vedea care este relaţia lui cu mediul său extern, cum îl percepe (îl percepe ca o ameninţare sau vine spre el, spre explorare). Modul în care copilul învaţă să se raporteze la el si la mediu se va reflecta mai târziu în viaţa sa intimă.

  De aceea, este important să-i stimulaţi pe copii să se implice în activităţi cu corpul lor, să înveţe să-l iubească. Învăţaţi-l să se raporteze cu el la mediu şi să lăsaţi mediu să se raporteze la copil. Desenul poate reprezenta doar un prim pas către această iniţiativă.

  Vă invităm să descoperiţi, îndrumaţi şi ajutaţi de specialişti, să învăţaţi ce vă comunică micul vostru desenator în acest limbaj deosebit de colorat.

 • melcul smart

  Pentru ca a fost minunat si am invatat lucruri deosebit alaturi de melcul colorat, Clubul S.M.A.R.T de dezvoltare personala pentru copii oorganizeaza a doua editie a cursului de dezvoltare personala de 10 module.

  Din 4 octombrie melcul S.M.A.R.T asteapta copii deosebiti pentru a porni in aventura dezvoltarii sociale, a motivatiei, aptitudinilor deosebite, a gandirii si a emotilor. Toate acestea intr-un loc magic plin de culoare, creativitate, empatie si deschidere.

  Iar daca vreti sa trageti cu ochiul si sa vedeti cum s-au distrat ceilalti copii S.M.A.R.T va invitam aici:https://www.facebook.com/groups/369160649889340/photos/ si aici https://www.facebook.com/pages/Clinica-3PSY/218654944819689?ref_type=bookmark :


  Feel free to share and join us!  https://www.facebook.com/events/1439438769667429/

  Pentru mai multe detalii legate de curs si de obiectivele S.M.A.R.T. va invitam sa cititi aici: http://www.psiholog-brasov.com/melcul-s-m-a-r-t-astepta-copii-smart/

  Inscriere si informatii suplimentare la:

  CLINICA 3PSY – Calea Bucuresti nr. 35, sc. B, et. P, ap.1,Interfon 05

  Psiholog clinican principal si psihoterapeut: Dănuţ NEGRU – 0755/110871

  Psiholog clinican autonom si psihoterapeut in formare: Cătălina ŞERBAN – 0723/247446

  email: danut.negru@psihoterapie-brasov.ro, catalina.mihaela.serban@gmail.com

   

 • SAEL ROMANIA

  „De la suflet la trup” – abordarea terapeutică a tulburărilor psihosomatice
  2014
  , 16 – 18 Mai, Congresul Naţional Ediţia a XIII a, Predeal, Hotel C F R
  eveniment organizat in colaborare cu Asociatia Romana de Psihoterapie Centrata pe Persoana
  .

            Click aici pentru descarcare foto

 • melcul smart

  Din 21 iunie vedem impreuna cu melcul cel vesel si colorat la Clubul S.M.A.R.T.

   

  Clubul S. M. A. R. T.

  Dezvoltare personală pentru copii (3 – 11 ani)

   

  S – Socializare

  M – Motivaţie

  A – Aptitudini

  R – Raţiune

  T – Trăire

   

  • De ce S. M. A. R. T. ?

  Pentru că în secolul vitezei, în care suntem înconjuraţi de tehnologii, copiii au nevoie de oamenii, au nevoie să exploreze socialul şi pe sine prin alţii. Astfel ei ajung să cunoască ceea ce îi motivează pe alţii, de ce şi să-ţi formeze treptat motivaţia proprie pentru sine şi pentru muncă. Oglindindu-se corect în ceilalţi şi identificând valorile care stau la baza unui comportament, fie el învăţat chiar prin joc, copiii dobândesc în timp aptitudini. Însă fără trăire sau simţire relaţiile cu ceilalţi din jurul copiilor nu au valoare si autenticitate. De aceea e important ca aceştia să înveţe să spună ,,Te iubesc!’’ celor de la care învaţă să fie oameni.

   

  • Cui se adresează Clubul Clubul S. M. A. R. T. ?

  Dezvoltarea personală se adresează tuturor copiilor. Ea este utilă şi în situaţii în care se observă dificultăţi de adaptare, dificultăţi de socializare, în cazul comportamentului agresiv, impulsiv şi atunci când e nevoie de stimulare cognitivă sau a unui proces psihic (ex. dificultăţi de concentare a atenţiei, dificultăţi în procesul memoriei etc.)

   

  • Cum îi ajuta pe copii dezvoltarea personală S. M. A. R. T. ?

  S. M. A. R. T se bazează pe modalităţi de stimulare a capacităţilor cognitive, emoţionale şi sociale a fiecărui copil în parte. Structura individualizat realizată pentru fiecare copil şi aplicată în cadrul grupului, în funcţie de nevoile şi cerinţele părinţilor şi ale copiilor, determină o creştere a încrederii în forţele proprii, dobândirea unor abilităţi specifice inteligenţei emoţionale şi necesare în procesul de comunicare şi socializare. Astfel, copiii vor deveni mai independenţi, mult mai activi din punct de vedere cognitiv şi emoţional şi vor ştii să respecte regulile de comportament în cadrul societăţii.

   

  • Care sunt obiectivele urmărite în Clubul S. M. A. R. T. ?

  – Diminuarea comportamentelor problematice;

  – Dezvoltarea şi antrenarea proceselor proceselor cognitive;

  – Dezvoltarea capacităţii empatice;

  – Facilitatea exprimării emoţionale;

  – Dezvoltarea motivaţiei şi automotivaţiei;

  – Creşterea stimei de sine;

  – Dezvoltarea şi/sau optimizarea capacităţii de autocunoaştere, comunicare şi relaţionare interpersonală;

  – Dezvoltarea cooperării şi a toleranţei;

  – Dezvoltarea coeziunii şi dinamicii de grup;

  – Îmbunătăţirea şi optimizarea adaptării la un nou mediu sau o nouă schimbare.

   

  • Care sunt beneficiile Clubului S. M. A. R. T. ?

  SMART se preocupa de dezvoltarea gândirii critice şi creative. Înseamnă dobândirea capacităţii de a lua decizii şi de a rezolva probleme specifice vârstei lor. Tot in Clubul S. M. A. R. T. copiii îşi dezvoltă comunicarea verbală şi nonverbală, învaţă cooperarea şi munca în echipă. In activităţile de grup vor învăţa să îşi optimizeze răbdarea, perseverenţa şi capacitatea de concentrare.

  În cadrul Clubului S. M. A. R. T. copiii învaţă să ia decizii, să rezolve probleme, să gestioneze resurse limitate sau comune, îşi dezvoltă gândirea critică şi creativă, comunicarea verbală, cooperarea, munca în echipă. În acelaşi timp, copiii îşi îmbunătăţesc capacitatea de concentrare, răbdarea, perseverenţa, autodisciplina şi învaţă totodată să se respecte între ei.

   

  • Metode utilizate în cadrul Clubului S. M. A. R. T.:

  Tehnicile şi metodele sunt specifice lucrului în grup, după o evaluare individuală a fiecărui copil.

  – Terapie prin joc;

  – Tehnici expresiv-creative;

  – Tehnici şi jocuri de exprimare senzorial-emoţională;

  – Psihodramă;

  – Jocuri şi tehnici de autoexplorare şi autoanaliză;

  – Poveşti terapeutice.

   

  Durata: 10 module; Modulul – 1h 30 min

  Grup: minim 4 –  6 copii

  Orarul cursurilor: o dată pe săptămână, vineri sau sâmbătă; pe o perioada de 10 săptămâni

  Preţurile sunt per cursant per modul: 50 RON

  Pentru detalii şi înscrieri: CLINICA 3PSY – Calea Bucureşti nr. 35, sc. B, et. P, ap.1, Interfon 05

  Psiholog clinican principal si psihoterapeut: Dănuţ NEGRU – 0755/110871

  Psiholog clinican autonom: Cătălina ŞERBAN – 0723/247446

  email: danut.negru@psihoterapie-brasov.ro, catalina.mihaela.serban@gmail.com

 • Sa primiti odata cu Lumina Sfanta, caldura in suflete, intelepciune si ganduri bune!

  Paste Fericit!

  Paste Fericit!

 • melcul smart
  • Clubul SMART Clubul S.M.A.R.TClubul S.M.A.R.TClubul S.M.A.R.TClubul S.M.A.R.TDezvoltare personală pentru copii (4 – 11 ani)

  Melcul S.M.A.R.T e-n căutare
  De voinici, cu mic, cu mare, pentru
  SOCIALIZARE.
  Caută să presare
  Magice jocuri de
  MOTIVARE
  Şi s-adune la un loc
  Mii de APTITUDINI dintr-un foc.
  RAŢIUNEA-i pusă-n cochilie
  Să le dea puteri o mie,
  Să rezolve orice problemă,
  Să scape de orice dilemă
  Şi în loc de dulceaţă,
  Melcul ofera TRĂIRE pentr-o viaţă.

  S.M.A.R.T inseamna:

  S – Socializare;   M – Motivaţie;    A – Aptitudini;     R – Raţiune;     T – Trăire.

  Clubul S.M.A.R.T

  Clubul S.M.A.R.T

   

  • De ce S. M. A. R. T. ?

  Pentru că în secolul vitezei, în care suntem înconjuraţi de tehnologii, copiii au nevoie de oamenii, au nevoie să exploreze socialul şi pe sine prin alţii. Astfel ei ajung să cunoască ceea ce îi motivează pe alţii, de ce şi să-ţi formeze treptat motivaţia proprie pentru sine şi pentru muncă. Oglindinu-se corect în ceilalţi şi identificând valorile care stau la baza unui comportament, fie el învaţat chiar prin joc, copiii dobândesc în timp aptitudini. Însă fără trăire sau simţire relaţiile cu ceilalţi din jurul copiilor nu au valoare si autenticitate. De aceea e important ca aceştia să înveţe să spună ,,Te iubesc!’’ celor de la care învaţă să fie oameni.

  • Cui se adresează Clubul Clubul S. M. A. R. T. ?

  Dezvoltarea personală se adresează tuturor copiilor. Ea este utilă şi în situaţii în care se observă dificultăţi de adaptare, dificultaţi de socializare, în cazul comportamentului agresiv, impulsiv şi atunci cand e nevoie de stimulare cognitivă sau a unui proces psihic (ex. dificultaţi de concentare a atenţiei, dificultaţi în procesul memoriei etc.)

  • Cum îi ajuta pe copii dezvoltarea personală S. M. A. R. T. ?

  S. M. A. R. T se bazează pe modalităţi de stimulare a capacităţilor cognitive, emoţionale şi sociale a fiecărui copil în parte. Structura individualizat realizată pentru fiecare copil şi aplicată în cadrul grupului, în funcţie de nevoile şi cerinţele părinţilor şi ale copiilor, determină o creştere a încrederii în forţele proprii, dobândirea unor abilităţi specifice inteligenţei emoţionale şi necesare în procesul de comunicare şi socializare. Astfel, copiii vor deveni mai independenţi, mult mai activi din punct de vedere cognitiv şi emoţional şi vor ştii să respecte regulile de comportament în cadrul societăţii.

  • Care sunt obiectivele urmărite în Clubul S. M. A. R. T. ?

  – Diminuarea comportamentelor problematice;

  – Dezvoltarea şi antrenarea proceselor proceselor cognitive;

  – Dezvoltarea capacităţii empatice;

  – Facilitatea exprimării emoţionale;

  – Dezvoltarea motivaţiei şi automotivaţiei;

  – Creşterea stimei de sine;

  – Dezvoltarea şi/sau optimizara capacităţii de autocunoaştere, comunicare şi relaţionare interpersonală;

  – Dezvoltarea cooperării şi a toleranţei;

  – Dezvoltarea coeziunii şi dinamicii de grup;

  – Îmbunătăţirea şi optimizarea adaptării la un nou mediu sau o nouă schimbare.

  • Care sunt beneficiile Clubului S. M. A. R. T. ?

  SMART se preocupa de dezvoltarea gândirii critice şi creative. Înseamnă dobandirea capacitatii de a lua decizii şi de a rezolva probleme specifice vârstei lor. Tot in Clubul S. M. A. R. T. copiii îsi devolta comunicarea verbală şi nonverbala, învaţă cooperarea şi munca în echipă. In activitaţile de grup vor învăţa să îşi optimizeze răbdarea, peseverenţa şi capacitatea de concentrare.

  • Metode utilizate în cadrul Clubului S. M. A. R. T.:

  Tehnicile şi metodele sunt specifice lucrului în grup, după o evaluare individuală a fiecărui copil.

  – Terapie prin joc;

  – Tehnici expresiv-creative;

  – Tehnici şi jocuri de exprimare senzorial-emoţională;

  – Psihodramă;

  – Jocuri şi tehnici de autoexplorare şi autoanaliză;

  – Poveşti terapeutice.

   

  Durata: 10 module; un modul – 1h 30 min

  Grup: minim 4 –  6 copii

  Orarul cursurilor: o dată pe săptămână, vineri sau sâmbătă; pe o perioada de 10 săptămâni

  Preţurile sunt per cursant per modul : 50 RON

  Pentru detalii şi înscrieri: CLIINICA 3PSY – Calea Bucuresti nr. 35, sc. B, et. P, ap.1,Interfon 05

  Psiholog clinican principal si psihoterapeut: Dănuţ NEGRU – 0755/110871

  Psiholog clinican autonom: Cătălina ŞERBAN – 0723/247446

  email: danut.negru@psihoterapie-brasov.ro, catalina.mihaela.serban@gmail.com

Doriti o programare direct de la psiholog ?Apasa aici